Hypnose
Hypnoterapi er en seriøs og veldokumenteret behandlingsform, der anvendes på lige fod med andre behandlingsformer her i klinikken.
Enkeltstående hypnose-behandlinger kan anvendes i forbindelse med rygestop, flyskræk, vægttab, fobier
eller eksamensangst tilbydes. Derudover anvendes hypnoterapi ved mange forskellige former for forandringsprocesser og som en del af samtaleterapien.
Hypnoterapi er især efterspurgt som behandling i forhold til stress, angsttilstande, søvnproblemer og smertelindring.
Hvad er hypnose?
Hypnose er en afslappede krops- og sindstilstand, som terapeuten kan hjælpe klienten med at opnå – man kalder denne tilstand for trance. I trance slappe krop og sind af, hjernens bølger bliver langsommere og hjerneaktiviteten falder fra betabølger (vågen), ned på alfa- eller det dybere theta-niveau (døs - let søvn).
Hypnose er selve den afslappede tilstand og de fleste mennesker kender tilstanden i forvejen fra hverdagen når man ’falder i staver’ eller dagdrømme.
Hypnoterapi er når trancetilstanden anvendes i terapeutisk sammenhænge. I hypnoterapi hjælper terapeuten en person til at komme i trance. Der er forskel på, hvordan vi som mennesker er modtagelige for hypnose. Nogle er højt hypnotiserbare og kommer let i trance, andre er lavt hypnotiserbare, nogle kan slet ikke hypnotiseres.
Når trancetilstanden er opnået, begynder selve terapien. Det er i denne del af behandlingen, at terapeutens uddannelse, færdigheder og erfaringer kommer til sin ret.
Metoden er virkningsfuld, og klienten oplever ofte hurtig lindring.
Fuld fokus – fuld kontrol
I modsætning til populære antagelser har man under hypnose fuldstændig kontrol over sig selv og ville aldrig gøre noget man under normale omstændigheder finder forkert.
Man kan ikke hypnotiseres mod sin vilje.
”Hypnose er en tilstand af fokuseret opmærksomhed på det der er umiddelbart vigtigt”
Milton H. Erickson
Hypnose er en tilstand, hvor bevidsthedens kritiske sans pasiveres i en mental fokusering – og sindet er mere tilbøjeligt til at opfatte det der fokuseres på som signifikant. Dog kun indenfor ens grundlæggende sikkerhedsmæssige, etiske og moralskegrundopfattelser. Wikipedia